The Mansions Dresscode

Föreningen kan ha en viss dresscode på en fest/tillställning, beroende på typ av fest.

Om inget annat sägs gäller "välvårdad klädsel”. 

Besked om eventuell speciell dresscode kommer alltid i samband med information om olika evenemang. 
På renodlade temafester, är det ett krav att man är klädd enligt temat. Tema och klädkrav framgår av respektive evenemangsinformation, till exempel gummi/latex för "Rubberball". Den som väljer att anmäla sig till en sådan tillställning accepterar därmed förutsättningarna för festen. 

"Casual wear"; arbetsklädsel, ”hemmaklädsel”, träningskläder och simpel vardagsklädsel hör inte ihop med fester/evenemang. Däremot är "casual wear" helt accepterat på dagtid, under Öppna Veckan och utanför sällskapslokalerna/arrangemangen.

Vi förbehåller oss rätten att avvisa de medlemmar och gäster som inte är passande klädda för ett evenemang.

Neutrala zoner på The Mansion

På The Mansion har vi områden som vi kallar ”neutrala zoner”. Neutrala zoner är de allmänna lokalerna (festlokaler, balsal, matsalar, bar, bibliotek m.m.), korridorer och utomhusytor.

Där tillåter vi inte nakenhet, synliga BDSM-aktiviteter eller sex/sexuella handlingar (i enlighet med svensk alkohollagstiftning). I detta lägger vi att om någon har som sin fetisch att gå med nakna bröst, nakna könsorgan, eller på annat sätt vara nakna, får de inte gå klädda så i dessa zoner.

Kan du tänka dig att gå så på en vanlig restaurang/krog, är det OK att gå så här i de ”neutrala zonerna”.

I dessa zoner ska man också bete sig som om man var på en vanlig restaurang/krog; ingen ska pådyvlas något de inte vill se, och ingen ska pådyvlas att ofrivilligt bli deltagare i andras sexuella utlevnad.

Är fetischkläder tillåtet trots att The Mansion inte är en fetischklubb?

Självklart är det både OK och tillåtet med fetischkläder - men det är inget tvång!

För oss är BDSM och fetischism två olika saker och det finns nästan alltid personer på våra arrangemang som inte har fetischkläder.

Skall delar av festen vara utomhus, kräver vi att eventuella fetischkläder inte visar bröst/kön; man ska vara acceptabelt klädd som till vilket restaurang/krog-besök som helst.

Självklart ska alla klä upp sig när det är fest; inga gympadojor, mysbyxor eller t-shirts!

Hur klär man sig i dungeons/temarum/lekrum?

Här är det olika; en del medlemmar är ”dressed to kill” så snart de går ner i dungeon-området, och kommer i fetisch från topp till tå. Andra kommer i vardagliga kläder, eller sina festkläder och kollar stämningen, innan de eventuellt går till sina rum och byter om.

Några är exhibitionister, och väljer att leva ut den sidan i dungeon-området, så de är ”prydligt” klädda på väg dit, men tar av sig det ”prydliga” när de kommer fram.

De allra flesta tycker om att ta det lite lugnt; börja i ”det lilla”. De har festkläder eller fetischkläder på, när de går ner i dungeon-området, och nyttjar första tiden till att komma i stämning, för sen att ändra lite på klädselen, till mer ”praktisk” för den lek/utlevnad de vill roa sig med.

Klädsel sommartid

På sommaren är det naturligtvis lite olika. På våra ”pool-dagar” kommer många rakt från jobbet, och har bara med sig handduk och eventuellt baddräkt, medan andra njuter av fetisch-kläder också då.

På fester kommer några i ”vanliga” sommarkläder/sommarfestkläder, medan andra kommer i fetisch.