Medlemskap

Vår förening har stora lokaler till sitt förfogande; pr. i dag har vi Europas största permanenta BDSM-anläggning, med över 40 olika dungeons/lekrum/rollspelsrum (+ fler på gång), varav 17 utav de ger möjlighet för att vara helt privata...
- det är alltså rum där man kan stänga bakom sig och va helt osynliga för andra.

Att ha så stora lokaler är såklart spännande, trevligt, och en stor förmån för våra medlemmar att ha tillgång till.
Men:
Det skapar även risk för potentiella ”problem”, i och med att det inte går att hålla full koll på alla rum.
Sista tidens #visägerRÖTT visar hur litet som skall till innan någon kan känna sig utsatt; BDSM är en lek med mycket starka känslor. I en session kan personer bli extra sårbara, och kanske få ännu starkare reaktioner på saker som i ett helt annat läge inte skulle betytt så mycket (eller nånting) alls. 

På stora arrangemang är det inte så enkelt att ”gömma sig” hos oss.
Antalet gäster gör att även om man är bakom en stängd dörr, finns det folk nära som kan se/höra om nåt verkar ”fel”, och eventuellt gripa in vid behov.
- detta är samtidigt bakgrunden för att ingen av våra dungeons har nyckel eller annan fysisk möjlighet för att låsa från insidan; om nåt händer, skall det va möjligt att gripa in utan att först bli tvungna att bryta upp en låst dörr (tänk t.ex. om den undergivna är hårt bunden vid ett möbel, och den dominanta faller i hop på golvet!).

Vi har alltid värdar på våra öppna (=öppna för icke-medlemmar) arrangemang. Värdarna är alla medlemmar i föreningen; folk med god kännedom om både förening och lokaler (att de är nyktra är så självklart att det inte ens borde behövas nämnas!). 
Det är aldrig många helt nya i våra lokaler; med en maxgräns på ca 10% förstagångsbesökare vid varje öppna arrangemang försöker vi säkra att alla blir sedda...
- risken att någon blir sittande ”ensam i en vrå” är minimal, och man är mer uppmärksam om nåt skulle tyckas märkligt.
Därför ser vi även begränsningen på max 10 % nya som en säkerhetsåtgärd.

Som medlem hos oss finns en del förmåner.
Vi har mindre arrangemang för våra medlemmar; arrangemang där det inte finns dedikerade värdar...
- på The Mansion är medlemmarna måna om varann.
På medlemsarrangemangen är det inte alls ”fullt av folk” som cirkulerar i dungeon-områdena, vilket gör att man blir mer utsatt om nåt händer; det är ju möjligt att ingen finns i närheten, och därför kan ingen vare sig se eller höra nåt, om nåt skulle gå fel.

Sen har medlemmar även möjlighet att komma helt utanför arrangemang, och nyttja lokalerna som de vill.

Detta är en stort förmån som verkar fresta många (vilket vi tydligt ser på det stora antal ansökningar om medlemskap vi får från även helt okända personer som inte ens har varit här nånsin), men det är en förmån som enbart medlemmar får ha.
Orsaken är flerdelad.
För det första vill vi inte ha ”vem-som-helst” in i våra lokaler ”hur-som”; vi måste kunna lita på de som rör sig i lokalerna. Här finns utrustning och material för stora summor, både föreningens, samt även många medlemmars privata som lämnas här från vistelse till vistelse...
- vi vill inte riskera att bli av med nåt.
Visst kan man gå genom lokalerna för att se att allt är OK innan någon åker hem, men helt ärligt; kan vi inte lita på de som får tillgång till lokalerna, har de inget där att göra!

Vi måste även kunna lita på att de personer som är ”ensamma” i lokalerna vet hur de olika utrustningarna fungerar, att de känner sina egna begränsningar, samt att de städar och gör i ordning efter sig...
- The Mansion är inget dagis med anställd dagispersonal som passar på så att ”barnen sköter sig”.

Sen är vi i en sits med så stora lokaler, som ger så många möjligheter för att vara helt privata, att vi måste känna de som får tillträde utanför arrangemang när det kan hända att det inte finns andra på plats alls; närmsta person som inte är involverad i sessionen kan vara flera tusen kvadratmeter samt flera våningar bort.

Vi vill inte riskera nån ”#visägerRÖTT” i våra lokaler; därför gör vi vårt bästa med att reducera risken för sådant.
Ett viktigt grepp i detta är att vi inte släpper in folk vi inte känner mycket väl, utanför de stora arrangemangen (på de stora är det som sagt mycket folk som rör sig, så möjligheten att göra dåliga saker utan att bli upptäckt är mycket liten); våra medlemmar skall ha tryggheten i att vi har koll på vilka alla är (detta är även orsaken till att ingen får komma hit anonymt/med enbart ett nick).
Personer som inte kan bete sig, som inte följer de regler vi har, och/eller personer som har begått handlingar oförenliga med de höga krav till respekt, empati och självkontroll som vi tycker är självklara inom BDSM, portas hos oss så fort vi får verifierbar information som visar att vederbörande inte är önskad i våra lokaler.

Styrelsen i The Mansion har, på bakgrund av detta, bestämt att ändra hur föreningen tar in nya medlemmar.
Förut har det varit möjligt för folk själva att ansöka om medlemskap när de har varit gäst hos oss ett antal gånger; då har de haft möjlighet att se om de verkligen vill ansöka om ett medlemskap hos oss, samt att vi har fått möjlighet att börja lära känna personen i fråga.

Det har alltid varit viktigt att de som tar kontakt med oss får ett seriöst svar, och det har, helt från starten av föreningen, kommit ett antal medlemsansökningar varje vecka. Senaste åren har ansökningarna kommit in dagligen.

En mycket stor del av de som ansöker, är folk som, på olika sätt, söker nåt helt annat än det vår förening kan erbjuda.
Men de förtjänar ett seriöst och begrundat svar ändå, som kräver tid att ge...
- även om vissa textblockar ligger klart så det går att kopiera in (i alla fall med lite anpassningar).

Från första början har The Mansion haft olika arrangemang.
Varje år är det ett antal öppna (=öppna för icke-medlemmar) arrangemang, som alla (med enstaka undantag; det gäller folk som misskött sig och därför är portade från föreningen) kan anmäla sitt intresse för.
Det enda som skiljer på kostnaden för en gäst och en medlem på de stora, öppna arrangemangen, är summan som betalas i inträde; kostnaden för boende och mat är den samma.
Som gäst betalar man 350 kr i inträde, som medlem 100 kr...
- inträdet är pr. arrangemang, oberoende av antal dygn man vill närvara.

Med ett medlemskap kommer även förpliktelser, och det är många som inte alls är intresserade av den biten, vilket såklart är helt OK...
- vi välkomnar gärna gäster på de öppna arrangemangen; folk som vill förgylla arrangemanget med glatt humör och lekfullt sinne.
De enda förväntningar/krav som ställs på gäster, är att de städar och gör i ordning efter sig själva (men de får såklartlov att hjälpa till med annat, om de vill!)

Differensen i summan för inträde spelar just på detta; de som enbart vill vara gäster, har såklart full möjlighet till det...
- de betalar lite extra i sitt inträde som gäst för att andra (alltså medlemmar) skall sköta triviala saker som städning, inköp, underhåll, planering, bokningar, anläggningar av nya dungeons och allt annat som händer när det inte är några gäster här.
Samt under öppna arrangemang ha ansvarig på plats dygnet om, som passar på att det finns möjlighet för kaffe/te och fika, fixa nattamat samt servera denna, tända ljus, byta ut ljusen när de brunnit ner, fylla på toapapper, handdukar, desinfektionsmedel, tömma sopkorgar o.s.v.; det är hundratals uppgifter som måste skötas för att en plats som vår skall fungera...
- och allt sköts av medlemmar på frivillig, gratis, basis.

Det är medlemmarnas enorma insats som ger The Mansion möjlighet att existera.
Just för att behovet för insats är så stort, vill vi säkra oss att de som erbjuds medlemskap är folk vi tror kan bidraga på olika sätt till allt som behövs. Deras insats för föreningen ”belönas” med de förmåner som är förbehållit medlemmarna.
Därför vill vi se vilka som har potentialer till att bli en av de stöttepelare som föreningen behöver ha i form av medlemmar, innan vi ger en invitation till medlemskap...
- ett medlemskap vi hoppas skall gynna båda parter i lång tid framöver :)

Och såklart vill vi fortsätta önska gäster välkomna på alla våra öppna arrangemang i framtiden :)

Mvh
The Mansion
v/Styrelsen