Medlemskap

Vår förening har stora lokaler till sitt förfogande; pr. i dag har vi Europas största permanenta BDSM-anläggning, med över 40 olika dungeons/lekrum/rollspelsrum, varav över hälften utav de ger möjlighet för att vara helt privata; rum där man kan stänga bakom sig och va helt privat/osynliga för andra.

Att ha så stora lokaler är såklart spännande, trevligt, och en stor förmån för våra medlemmar att ha tillgång till.
Men:
Det skapar även risk för potentiella ”problem”, i och med att det inte går att hålla full koll på alla rum.

The Mansion gör allt vi kan för att våra gäster skall känna sig säkra hos oss.
På stora arrangemang är det svårt att ”gömma sig”, trots storleken; vi har alltid värdar på våra öppna (=öppna för icke-medlemmar) arrangemang. Värdarna ”plockas” från föreningens medlemmar; folk med god kännedom om både förening och lokaler (att de är nyktra är så självklart att det inte ens borde behövas nämnas!).
Det är aldrig många helt nya i våra lokaler; med en maxgräns på ca 10% förstagångsbesökare vid varje öppna arrangemang försöker vi säkra att alla blir sedda, och får den hjälp de eventuellt behöver...
- risken att någon blir sittande ”ensam i en vrå” är minimal, och man är mer uppmärksam om nåt skulle tyckas märkligt.
Därför ser vi begränsningen på max 10 % nya som en viktig säkerhetsåtgärd.

Medlemmar har en del extra förmåner, såklart.
Vi har mindre arrangemang enbart för medlemmar; arrangemang där det inte finns dedikerade värdar; på The Mansion är medlemmarna måna om varann.
Sen har medlemmar alltid möjlighet att komma helt utanför arrangemang, och nyttja lokalerna som de vill.

Det är en stort förmån som verkar locka många (- visas tydligt på det antal medlemsförfrågningar vi får, även från okända som aldrig varit här förut), men fritt användande av lokalerna är det bara medlemmar som har.
Orsaken är flerdelad:
För det första vill vi inte ha ”vem-som” in, ”hur/när-som”; vi måste kunna lita på de som rör sig i lokalerna. Här finns utrustning och material för stora summor, både föreningens, samt även många medlemmars privata som lämnas här från vistelse till vistelse...
- vi vill inte riskera att bli av med nåt.
Visst kan man gå genom lokalerna för att se att allt är OK innan någon åker hem, men helt ärligt; kan vi inte lita på de som får tillgång till lokalerna, har de inget där att göra!

Vi måste även kunna lita på att de personer som är ”ensamma” i lokalerna vet hur de olika utrustningarna fungerar, att de känner sina egna begränsningar, samt att de städar och gör i ordning efter sig...
- The Mansion är inget dagis med anställd dagispersonal som passar på så att ”barnen sköter sig”.

Därför bestämde styrelsen i 2018 att ändra hur föreningen tar in nya medlemmar.
Innan var det möjligt för folk själva att ansöka om medlemskap när de har varit gäst hos oss ett antal gånger, från 2018 är det vi som inviterar in till medlemskap.

Från första början har The Mansion haft olika arrangemang.
Varje år är det ett antal öppna (=öppna för icke-medlemmar) arrangemang, som alla (med enstaka undantag; det gäller folk som misskött sig och därför är portade från föreningen) kan anmäla sitt intresse för. I tillägg har vi olika medlemsarrangemang, samt medlemmarnas möjlighet att nyttja lokalerna när de vill året om.

Med ett medlemskap kommer även förpliktelser, och det är många som inte alls är intresserade av den biten, vilket såklart är helt OK...
- vi välkomnar gärna gäster enbart på de öppna arrangemangen; folk som vill förgylla arrangemanget med glatt humör och lekfullt sinne.
De enda förväntningar/krav som ställs på gäster, är att de ”beter sig”, följer våra regler, samt städar och gör i ordning efter sig själva (men de får såklart lov att hjälpa till med annat, om de vill!)

Det är medlemmarnas enorma insats som ger The Mansion möjlighet att existera.
Just för att behovet för insats är så stort, vill vi säkra oss att de som erbjuds medlemskap är folk vi tror kan bidraga på olika sätt till allt som behövs. Deras insats för föreningen ”belönas” med olika förmåner som är förbehållet medlemmarna.
Därför vill vi se vilka som har potentialer till att bli en av de stöttepelare som föreningen behöver ha i form av medlemmar, innan vi ger en invitation till medlemskap...
- ett medlemskap vi hoppas skall gynna båda parter i lång tid framöver :)


Och såklart vill vi fortsätta önska gäster välkomna på alla våra öppna arrangemang i framtiden :)

Mvh
The Mansion
v/Styrelsen