Dom-Drop

-eller ”post-session-depression” (och säkert andra namn också) hos dominanta efter en session.

Va är det???

 

Jag vet att många dominanta har erfarit det, och jag känner dominanta som får det; nån en gång i mellan, andra ofta, eller alltid.

Och jag vet om många ug's/slavinnor som har pratat om sin Masters beteende efter en session; hur han mår dåligt på nåt sätt, eller beter sig ovanlig...

- speciellt om det har varit en mycket vällyckad session, eller en långvarig.

 

Jag vill dock absolut inte nyttja ordet ”chrashing”, för det, i mina öron, tyder på att nåt gått fel ”undervägs”, och det är ju inte alls tillfället i de saker jag tänker på...

- tvärt om; sessionen/sessionerna kan ha varit otroligt vällyckade, intensiva, känslosamma. De kan ha gått just som planerat, och möjligen med extra ”bonus” på vissa områden.

Ändå får den Dominanta ett ”drop”, en liten ”depression”; han mår inte bra.

Det kan arta sig på olika sätt; han kan bli extra kontrollerande, och plötsligt ville ha koll på var enda meter hans ug/slavinna rör sig.

Han kan bli extra krävande, och komma med krav eller önskan som är långt över va han normalt har.

Han kan bli extremt kontaktsökande, och villa snacka med sin kvinna, oavsett om det är fysisk möjligt hela tiden, eller inte.

Han kan bara ville vara ”själv” och inte tala med någon.

Han kan känna ett behov av att få ut energi, och störta till ett gym för att ”pumpa järn”, ge sig iväg på sitt eget lille ”Vasalopp” till han är så ”kört” att han knappt kan andas, eller löpe till skogs med hunden.

Nån vill bara sova i dagvis.

En ännu sämre reaktion är att supa.

 

Men varför får några Dominanta en sådan reaktion, efter en mycket vällyckad och fin session?

- borde de inte bara vara lugna och harmoniska?

De har ju just fått leva ut nåt av det de har i sin läggning, med en kvinna de (förhoppningsvis) tycker om, och med ett mycket vällyckad resultat.

Jag har hört många teorier om detta upp genom åren, men ingen som gav mig en ”solklar” förklaring. Dock kan en kombination av olika förklaringar ge mening; i alla fall för mig...

- så här kommer min teori:

En intensiv session har mycket energi i sig; energin ”spelas” mellan deltagarna i en accelererande, uppåt-gående spiral. Kanhända har det varit en session som har varit mycket fysisk och psykisk hård, till tårar och gråt (som kan vara mycket frigörelse för en ug/slavinna). I sådana situationer måste den Dominanta ”plocka upp” sin ug/slavinna efteråt; ge ”after-care”...

- låta personen ”komma tillbaks till världen”; låta henne få veta att hon är älskad, värdefull, och en högt skattad ägodel, även det i sessionen har varit hårt, tufft, möjligen mycket smärtsamt, och med många negativa ord.

Den Dominanta måste alltså, även efter att sessionen egentlig är över, fortfarande vara den ”stärka”, den som styr, den som står stadigt och säkert med båda fötterna på jorden. Han måste det, för sin kvinnas skuld; för att sköta sitt ”jobb” som Dominant, med att ta vara på henne, också efteråt.

I denne perioden med ”after-care” får hon vara älskad, liten, bli omhändertagen, bli vårdad och bli extra skött om.

Om de som har varit i session tillsammans inte bor tillsammans, blir det ännu svårare; när hon har ”landat” igen, är det dags för en att åka ensam hem, och en stanna ensam kvar.

Hon får en kurva som går upp, och sen tryggt ner igen; hon är sitt ”vanliga jag” när de mötes (eller till han gav henne order om att mötet skulle ske), hon får vara ug/slavinna i sessionen, och sen får hon ”komma tillbaka” till ”sig själv” igen; allt tryggt och säkert omhändertaget av den Dominanta...

- som har varit i rollen Dominant åtminstone sedan de möttes (möjligen tidigare också; från den han gav henne order om att mötet skulle ske).

Sen har han varit i rollen Dominant under hela sessionen.

Efter sessionen är han fortfarande i rollen som Dominant; nu medan han ger den ”after-care” hon behöver, och hjälper henne att ”landa” igen.

När de åkt var och en till sitt igen; va sker så?

Hur får den Dominanta hjälp till att ”landa”?

- för honom blir det nästan som att skruva ur en säkring: Ingen långsam ”retur till världen”; de pussar adjö i dörren, plötsligen är han ensam igen, och måste själv ta hand om sin egen ”after-care” (vilket kan vara rätt så svårt!). Världen kommer i fatt honom som ett bombnerslag.

Om sessionen har varit extra lång, t.ex. för någon som har varit gäster här på The Mansion, och har levt totalt i ”rollerna” hela tiden över flera dagar, utan att måste ha en enda tanke för barnen, hunden, svärmor, jobbet, den trasiga tvättmaskinen, banklånet, eller alla andra vardagliga saker; ja då kan vardagen komma som ett takras med snö i huvudet. Även så om de lever tillsammans; han måste ju fortfarande vara den stärka, som hennes Dominanta, om hon behöver det efter weekenden/veckan/kvällen. I tillägg skall han sköta sitt jobb, ta hand om barnen, eller annat. Och igen är det ingen som kan ge han den ”after-care” han antagligen behöver.

För visst behöver också Dominanta att ”landa” efteråt!

All energin som har dansat emellan dom i sessionen/sessionerna finns kvar, men för han får den inget naturligt utlopp eller avslutning.

Hon får ju sitt utlopp i att bli ”lyft upp” igen efteråt; hon får vara liten, mjuk, kelig, bli omhändertagen, för han är fortfarande den stärka och sköter om detta.

En annan sak är att Dominanta ”inte skall” vara svage, sårbara, ha behov av omsorg...

- det är ju inte ”manligt”, inte ”macho”, och absolut inte ”dominant”!

Men kanhända han just då behöver att få ligga ”på armen”, känna sig omhändertagen, och bara ”ladda ut” den uppbyggda energin från sessionen? För de som känner ett behov av att fysiskt få ut energin, är självklart nån timme på gymmet, en mil i skidspåret, eller 1000 slag på en boxningssäck en god ide. Jag känner flera som säger att de har ett behov av sådan fysisk aktivitet, efter en session, möjligen utan att riktigt förstå att det kan ha med ”Dom-drop” att göra; de bara vet att de mår bättre efter träningen, för att de får ut energi. Jag känner också par som alltid bråkar efter en riktigt god session; ug/slavinnan klagar över att han blir alldeles orimlig efteråt, med märkliga krav, eller mycket låg gräns för va han accepterar. Jag har känd en man som alltid söp sig full efter en session; ingen god ide, hans kvinnor tyckte i alla fall inte om att han var pissfull om de ringde han efteråt. De som bara vill sova, eller vara själv utan andra runt sig, stör ju egentligen ingen, om de är i förhållande var det är möjligt; enklast för dem som inte bor tillsammans, dock.

Tyvärr är det faktisk många män som har någon form av ”Dom-drop”, utan ens att fatta det själv. Men de blir krångliga, det blir bråk, och humöret är absolut inte bra; det går ut över förhållandet.

Dock är det svårt för båda parterna; hans ug/slavinna har ju hatt en fantastisk session med en man hon älskar (eller åtminstone tycker mycket om), och plötsligen är han inte alls som hon är van med; för några timmar eller dagar är han annorlunda, och ”svår” att ha med att göra. Om han blir extremt kontrollerande just den tiden, kan hon uppfatta det som om han inte är riktigt nöjd med henne, medan han, utan att riktigt förstå det, faktisk provar att hålla kvar i ”Dom-space”, vart han hade all kontroll, vart sekund. Om han blir extremt kontakt-sökande kan det vara svårt, om hans kvinna nu måste ta hand om barn, jobb, eller annat. Men hans kontakt-behov är möjligen hans omedvetna sätt att prova ”landa” på?

- att få den ”after-care” han inte riktigt förstår att han också behöver?

Jag vet att många mår mycket bättre om de får ut den energin de har fått genom en session, via fysisk ”urladdning”, som t.ex. att träna.

 

Om du Dominanta känner dig lite ”down” eller rastlös efter en session; varför inte tänka en gång eller två på om det kan va ett ”Dom-drop” du har?

Det är inget att skäms över; och förstår man varför man känner så, blir problemen mindre, eller åtminstone mer handterbara. ”After-care” borde vara lika självklart för Dominanta...

- som för ug's/slavinnor!